Grip op Geld

Grip op Geld

Los van persoonlijke missies, jouw eigen Why, staat buiten kijf dat winst maken de meest belangrijke missie moet zijn van iedere onderneming. Of je nou een praktijk, een studio of een webcam voor online trainingen runt.

Zonder geld heeft jouw onderneming geen bestaansrecht en kun jij professioneel niets voor een ander en de wereld betekenen. 

Op geld rust veel taboes en oordelen. Beperkende gedachtes soms die belemmeren meer te mogen verdienen. Ook het hebben van geld – een spaarrekening met een flinke buffer bijvoorbeeld – kan voor stress en onrust zorgen. Want je kunt dat geld maar 1 keer uitgeven terwijl er zoveel meer doelen zijn. Hoe weet je nou wanneer er genoeg geld is voor alles?

Wat helpt is inzicht. Precies weten hoeveel geld er nodig is. Precies weten hoeveel geld je hebt en waarvoor het bestemd is.

Er stond zo’n 20.000 euro op haar bankrekening. Zelfs op verschillende bankrekeningen. Ze hadden alleen geen naam nee.
In de afgelopen jaren had ze steeds wat geld dat “over” was, overgemaakt
Met als gevolg dat ze eigenlijk nog steeds niet weet of het voldoende is. Of te veel. 

Als je wakker ligt omdat er geen geld overblijft voor salaris, als je schrikt van belastingaanslagen, als je wilt sparen voor een opleiding……

Dan is de eerste stap het maken van een financieel plan. Een begroting waarin alle financiële doelen worden verwerkt. Niet in steen gebeiteld, wel zwart-op-wit. Het CijferParadijs gebruikt cijfers om dieper en verder te kijken.

Hij had al een begroting gemaakt. Netjes met alle verwachte inkomsten en uitgaven op een rij. Behalve de uitgave voor hemzelf. Een salaris voor thuis. En oh nee, de belastingdienst, daar had hij ook geen rekening mee gehouden. Dat moest allemaal nog uit het bedrag dat onder de streep overbleef. Of de inkomsten dat allemaal konden dekken? Geen idee. Voor salaris alleen bleef er al niet veel over.

De tweede stap is weten met welke percentages het inkomen verdeeld moet worden over verschillende bankrekeningen. Zodat in 1 oogopslag helder wordt hoeveel geld er is. En welke bestemming het heeft.

Zodat jij aan de hand van het geld op je rekeningen een actieplan op kunt stellen om winstgevend te worden. Op weg naar een financieel gezonde onderneming.

Grip op jouw geld: dat wil jij toch zeker ook?!