WIL JE MET ONS KENNISMAKEN?

Let op signalen in jouw boekhouding

door Mariëtte – We hielden het niet voor mogelijk maar in februari 2021 kwam ‘de wereld’ nog een beetje verder tot stilstand. Zoveel sneeuw hadden we toch al jaren niet meer gezien.

En het was koud! En het waaide hard. Sneeuwhopen zorgden ervoor dat auto’s uitgegraven moesten worden en dat onze kat bijna kopje onder ging zodra hij door zijn luikje naar buiten kroop.

KNMI gaf code rood uit voor nagenoeg het hele land. In Limburg waren ze teleurgesteld, want die hadden bijna niks. Maar goed, die kwamen er de afgelopen jaren meestal beter af dan wij, dus mag het ook een keertje.

Code rood. Ik vroeg me af wat dat eigenlijk betekende. Ik zocht het voor je op.
“Code rood geeft het KNMI uit als de veiligheidsrisico’s zo groot zijn dat de impact van gevaarlijk weer maatschappij-ontwrichtend kan zijn”.
Code rood wil eigenlijk zeggen: ‘onderneem actie’.

En dat deden we dus massaal: sleetjes van zolder en van Marktplaats. Tegen woekerprijzen zelfs. Wielen werden onder skateboards vandaan geschroefd. De gehele wintersportuitrusting uit de opslag gevist. We gingen naar buiten!
Aan een beetje plezier waren we inmiddels wel toe.

Met ‘onderneem actie’ werd natuurlijk door KNMI iets anders bedoeld. Iets als: laat je auto staan. Blijf thuis als je niet noodzakelijk ergens heen moet. Bespaar je de moeite om naar een treinstation te lopen. Hertaald betekent ‘onderneem actie’ bij slecht weer dus vooral ‘doe niets’.

Naast code rood is er ook code geel ‘wees alert’.
En code oranje ‘wees voorbereid’.

Deze codes zijn ook toe te passen op een financiële huishouding.

Code Geel:

 • privé wordt er meer opgenomen dan de winst hoog is
 • hoog saldo openstaande facturen (verkoop enof inkoop)
 • de omzet daalt
 • banksaldo is lager dan het te betalen bedrag aan leveranciers
 • de boekhouding loopt 2 weken of meer achter

Code Oranje:

 • onvoldoende (spaar)geld om belastingaanslagen te kunnen betalen
 • zakelijke kosten worden betaald met privégeld
 • banksaldo is negatief
 • leveranciers sturen aanmaningen
 • geen financiële buffers voor de toekomst
 • de lijst met vraagposten die je maandelijks van de boekhouder ontvangt wordt langer
 • piekergedachtes

Code Rood:

 • meer kosten dan omzet (resultaat = verlies)
 • schulden nemen toe in plaats van af
 • leningen om schulden af te lossen
 • de fiscus start een invorderingsprocedure
 • er is geen geld voor privé (ook hier ontstaan achterstanden en schulden)
 • persoonlijke relaties en gezondheid komen onder druk te staan

Mijns inziens zou code geel al het moment moeten zijn om actie te ondernemen. Want als je niets doet glij je zondermeer af naar code oranje. Ook als het niet vriest.

Anders dan bij het weer kun je bij alle signalen in je boekhouding dus zelf regie voeren. Anders dan bij het weer overkomt het je niet, maar laat je het je overkomen als je niets doet.

Niets doen is geen optie.

← Terug naar overzicht

Referenties

Eva Cornet

“Mariëtte coacht je op een prettige manier zodat je meer focus je onderneming kunt aanbrengen en beter je ideale klant kunt bepalen. Echt een aanrader!”

Eva Cornet

Ben Prins

“In de masterclass merkte ik al dat cijfers concreter zijn en ook dat er meer overzicht is. De sfeer was heel open en informeel. Heel fijn! Dat maakt de lastige cijferwereld veel toegankelijker”

Ben Prins

Ingrid Boot

“Ik werk al behoorlijk wat jaren als ondernemer, maar al die jaren vond ik het lastig om een goed overzicht te krijgen in mijn financiële administratie. ik deed maar wat …beetje sparen , rekeningen betalen , best ok. Deze workshop met Tanja heeft mij alle tools gegeven waarmee ik volledig aan de slag kan.”

Ingrid Boot

Miriam van der Zee

“Ik ben weer wakker geschud en aan het denken gezet”

Miriam van der Zee

Charlotte Puyman

“Ik vond het een heel zinvolle en waardevolle middag! De masterclass Grip op Geld biedt het inzicht om met meer vertrouwen en gevoel van vrijheid uitgaven te plannen”

Charlotte Puyman

Raymond & Linda

“We waren erg nieuwsgiering naar de training Cijfers & Geld en de dag heeft aan alle verwachtingen voldaan. Het inzicht dat meer ondernemers met dezelfde problemen zitten. En dat we cijfers best wel goed begrijpen! Het was een leerzame dag en we kunnen de training van harte aanbevelen.”

Raymond en Linda

Roos van Harderwijk

“Administratie & geld. Ik vind het ingewikkeld en gewoon niet leuk. Tanja en Mariëtte hebben mij geholpen dit scherp te krijgen”

Roos van Harderwijk

Odette

“Tanja creeert een open, veilige warme sfeer in de masterclass. Door spaardoelen helder te krijgen wordt het makkelijker en leuker!”

Odette

Anne-Marije van Riet

“Inzicht in cijfers geeft plezier, waardoor geld een andere lading krijgt!”

Anne-Marije van Riet

Mary Nap

“Dit ging veel dieper dan kennis van geld. Moneymindset! Leuk om met het geldspel de inkomsten en kosten van je eigen bedrijf duidelijk te maken. Inzicht in je financiën is heel belangrijk.”

Mary Nap

Linda Hof

“Bij Tanja heb ik de masterclass Grip op Geld gevolgd. Een fijne middag vol goede inzichten! Echt een aanrader!”

Linda Hof

Yara van den Eertwegh

“Mijn wens was meer zekerheid ervaren in overzicht hebben op mijn financiën, weten dat mijn administratie klopt. En hoe ik kan omgaan met verschillende potjes en geld opzij leggen. De excel tool en het gedachtegoed van Profit First biedt mij dat nu”

Yara van den Eertwegh

Jolanda Schut

“Ik wilde graag meer inzicht in cijfers. Het was fijn om tijdens de training meer kennis op te doen. Bijvoorbeeld het verschil tussen cijfers en geld. Dank je wel Tanja!”

Jolanda Schut

Guy Klooster

“Ik ben erg tevreden met de samenwerking en het contact met Ellen. Ik probeer alles op de juiste posten te boeken, Ellen corrigeert waar nodig. Tot op heden erg tevreden, raad het iedereen aan”

Guy Klooster

Jelle Batteram

“Je voelt je bij Tanja ontzettend op je gemak terwijl het voor mij toch vrij persoonlijke materie is.”

Jelle Batteram

Rob Nierop

“Het CijferParadijs werkt al jaren samen met Snelstart. Als klant word je op een fijne manier en echt als mens en ondernemer ondersteund. Geen administratie stress meer en alle focus op de toekomst!”

Rob Nierop

Annemiek Beets

“Ik ging open de training in. Heb me weer over grenzen heen gezet; heb nu inzicht in mijn eigen cijfers. Ik kan een training door Tanja zeker aanraden aan anderen!”

Annemiek Beets

Marcella van Doorn

“Als zelfstandig ondernemer maak ik gebruik van de diensten van Het CijferParadijs. Ik ben supertevreden. Werken met het programma Snelstart waardoor boekhouden weer leuk word en mij niet veel tijd kost. Yvonne is de stille motor: bescheiden en op de achtergrond verzorgt zij de BTW-aangifte en reageert ze op vragen tussendoor. Betrouwbaar en degelijk!”

Marcella van Doorn

Richard Wolfe

“…. Pijn… ondernemerspijn…. het ging eigenlijk heel goed met mijn bedrijf als je keek naar de klanttevredenheid maar toch was wat er onder de streep over bleef jaar na jaar teleurstellend. Dankzij de dames van Het CijferParadijs en hun begeleiding in de Grip op Geld methode scoor ik als ondernemer duidelijk een hoger cijfer en een rustigere vakantie”

Richard Wolfe

Laura Grüntjens

“Mariëtte vertelt lekker, helder en vooral enthousiast. Het meest nuttige van de online workshop vond ik de verschillende rekeningen openen. Dat was echt een eye-opener!”

Laura Grüntjens

Jolanda de Jong

“Na de masterclass Grip op Geld ben ik zekerder geworden om mijn bedrijf verder te helpen. Ik ben de geldcoaches erg dankbaar voor deze kans en raad het iedereen aan. Professioneel en ze geven je vertrouwen, ook als je weinig met boekhouden en geld hebt”

Jolanda de Jong

Annemieke Jongbloed

“De masterclass was helder met een goede opbouw, persoonlijk en uitdagend. ik ben nu in staat realistische doelen te stellen.”

Annemiek Beets

Evie Daniels

“Mariëtte weet je als ondernemer enthousiast te maken voor cijfers. Ik heb nu goed overzicht over mijn financiën en en ga veel planmatiger en efficiënter te werk. En zo wordt mijn onderneming steeds gezonder, op alle terreinen”

Evie Daniels

Vincent Voorduin

“Mariëtte en Tanja hebben mij geholpen om mijn cash flow in kaart te brengen. Door te werken met het CijferParadijs werd voor mij duidelijk waar kansen lagen tot (financiële) groei en waar ik eventueel kon besparen op kosten. Het heeft mijn ontwerpbureau een enorme boost geven en meer plezier  in het werken met geld. Ik beveel ze van harte aan.”

Vincent Voorduin

Angelique Goos

“De potjes helpen mij overzicht te behouden!”

Angelique Goos

Loes Kamst

“Ik kwam naar de trainingsdag voor inzicht en om kracht op te doen. Het was een dag vol inspiratie. Tanja was zeer duidelijk en rustig.”

Loes Kamst

Sanna Langereis

“Een hele fijne middag ‘Grip op Geld’ heb ik mogen volgen. Eindelijk echt overzicht over de financiën van mijn onderneming. Ik weet nu welke stappen ik wil nemen dit jaar en wat ik te doen heb om te gaan groeien. Ik begin cijfers leuk te vinden!”

Sanna Langereis

Jose Koster

“Zo blij dat ik door Het CijferParadijs wordt ondersteund bij mijn financieel management! Deze vrouwen verstaan hun vak en weten het concept ‘boekhouden’ ook nog eens zo te brengen dat je er bijna zin in krijgt. Nu ik zicht heb op mijn financiële stromen heb ik veel meer rust”

Jose Koster

Jacklin Goverde

“Het is voor mij een verademing dat ik het niet alleen hoef te doen. Want je kan dingen wel snappen maar het voor jezelf doen is een heel ander verhaal, daarvoor moet je gewoon met een expert samenwerken. Zoals de toppers van Het CijferParadijs!”

Jacklin Goverde