Profit First

image002

Profit First

Profit First is een praktische en beproefde methode om geldstromen binnen je bedrijf snel en eenvoudig te behe(e)r(s)en. Met 1 blik op je bankrekeningen weet jij hoe je er voor staat. Je beloont jezelf met een vast salaris en extra winst. Jouw onderneming maakt voldoende omzet om de noodzakelijke kosten te kunnen betalen. En ook de belastingdienst wordt niet vergeten; een aparte spaarpot zodat aanslagen niet langer als een nare verrassing op je mat vallen.

Heb jij wel eens gehoord van de Wet van Parkinson?

Parkinson zegt – kort en vrij vertaald – dat de ruimte die er is altijd helemaal benut zal worden. Met andere woorden wat er is, gaat op.

Een aantal voorbeelden die hopelijk tot je verbeelding spreken:

 • de kinderen gaan het huis uit en jullie blijven met z’n tweeën achter in de gezinswoning. De oude slaapkamers van de kinderen gaan niet op slot. Deze kamers zal je opnieuw gaan inrichten: eindelijk die kamer voor jou alleen waar je kunt fitnessen, gamen, netflixen, schilderen, noem elke hobby hier maar op;
 • de btw aangifte moet gedaan worden en de boekhouder vraagt je alles voor de 10evan april in te leveren. Ondanks dat je bijna 3,5 maand de tijd hebt, zul je naar alle waarschijnlijkheid pas in de laatste dagen (op de avond van de 9e?) eindelijk je bonnen gaan inscannen;
 • Met de pannen op tafel gaat al het eten op. Ook als je dacht nog een kliekje voor morgen over te houden. Schep je in de keuken op, dan is het restje er nog wel. En als je het advies van de diëtist volgt om niet een groot bord maar een klein bord op te scheppen, dan val je wellicht zelfs die paar kilo’s af!
 • Ken je die van Loesje nog: aan het eind van m’n inkomen hou ik nog een stukje maand over………….

En daar is het bruggetje naar geld. Want inderdaad, ongeacht hoeveel geld er is, aan het einde van de maand is het op.

Herken jij dat ook in je bedrijf? Je klant heeft betaald en jij geeft het weer uit. Hopelijk maak je (af en toe) een bedrag over naar privé voor je woonlasten, boodschappen etc.
En toen kwam de aanbieding voor die gave opleiding voorbij! Je wilt investeren om je onderneming een boost te geven. De belastingaanslag valt op de mat!

Maar de pot is op.

Wat gebeurt er als je hier ook het advies van de diëtist opvolgt en van de pot potjes maakt?

Zodra je klant betaald heeft reserveer je op verschillende bankrekeningen voor verschillende doelen. De vaste doelen zijn:

 • Winst
 • Salaris
 • Belastingen
 • Kosten

In de pot bedrijfskosten zit precies voldoende om alle noodzakelijke uitgaven te doen om jouw bedrijf optimaal te laten draaien. Dat is ook de enige bankpas in jouw portemonnee: bankrekening Kosten. Niet meer, en niet minder. En op is op.

Dat geeft je ontzettend veel inzicht:

 • moet ik meer omzet maken voor het salaris dat ik wil verdienen?
 • welke kosten zijn noodzakelijke en waar kan ik bezuinigen?
 • betalen mijn klanten wel op tijd?
 • durf ik wel voldoende te vragen voor mijn producten en diensten?
 • wat is eigenlijk mijn relatie met geld?
 • welke missie wil ik leven en hoeveel geld is daar voor nodig?
 • werk ik voor mijn bedrijf, of werkt het bedrijf voor mij?

Samen met jouw Profit First coach neem jij die vragen onder de loep die jou van alles over jouw bedrijf vertellen. Je gaat je op de toekomst richten, in plaats van ad hoc in het hier en nu geld uit te geven. Je kunt rustig de deur sluiten en op vakantie gaan want de toko werkt ook zonder jou door. Je kunt rustig slapen gaan, want in de pot Belastingen zit voldoende voor de aanslag die komen gaat.

Dat is wat Profit First voor jou doet. En waarschijnlijk nog veel meer!

Ook voor startende ondernemers, want een goed begin is het halve werk. Dat is vast weer een andere wet 😉

Ik wil een offerte

profit first varken naar rechts